Waarom onderzoek met kids?

Tussen de 0 en 12 jaar, ontwikkelen kinderen hun persoonlijkheid en hun fysieke-, cognitieve- en sociale vaardigheden op meerdere niveaus. Voor elke leeftijdsgroep, worden we geconfronteerd met andere uitdagingen bij het ontwerpen. Daarom is het onmogelijk ontwerpbeslissingen te baseren op ontwerpnormen, aannames, of onderbuik gevoelens van volwassenen.

Voordelen

  • Krijg inzicht in wat belangrijk is voor kinderen in hun eigen omgeving.
  • Wees er zeker van dat uw producten kunnen worden gebruikt door kinderen uit de leeftijdsdoelgroep.
  • Luister naar wat kinderen hebben te zeggen en profiteer van hun onpartijdige creativiteit.

Neem contact op!

Sabina Idler
UX Onderzoek & Interactieontwerp

Tel: +31 (0)20 737 05 89
Email: info@uxkids.com

Heeft u hulp nodig bij het ontwikkelen van digitale media voor kinderen? We horen graag van u!

Het Child-Centered Design (CCD) proces

Bij het ontwikkelen van digitale producten voor kinderen, moeten we ons realiseren dat ze een zeer diverse doelgroep vertegenwoordigen. Alleen door het betrekken van deze doelgroep in het ontwerp proces, zullen we in staat zijn om onze ideeën te valideren en weloverwogen ontwerpbeslissingen te nemen. Dit proces heet Child-Centered Design.

Understanding the Child-Centered Design (CCD) process

Voordelen van Child-Centered Design

Child-Centered Design komt met een heleboel voordelen. UX onderzoek is geen optie meer - het is de sleutel tot een succesvolle website of app voor kinderen.

Implications of Child-Centered Design

Kids will love it.

Digitale producten die leuk zijn, zijn aantrekkelijker, worden eerder opgewaardeerd en aanbevolen aan vrienden.

Teachers will love it.

Digitale producten die gebruiksvriendelijk zijn, zijn effectiever en daarom waardevoller voor educatieve doeleinden.

Parents will love it.

Digitale producten die zijn afgestemd op de leeftijd van de gebruiker hebben een positieve impact en bieden een veilige omgeving om te leren en te spelen.

You will love it.

Digitale producten die voldoen aan uw zakelijke doelen zorgen voor tevreden stakeholders en blijven binnen budget.

Beginselen van een goede User Experience voor kinderen

Goede gebruikerservaring voor kinderen is geen toeval. Het is het zorgvuldig combineren van geschikte content voor de leeftijdsdoelgroep, een goed ontwerp, extrinsieke motivatie en een goede gebruiksvriendelijkheid. Wij zijn hier om u te helpen deze vier beginselen van goede UX voor kids bij elkaar te brengen.

4 Principles of Child-Centered Design

Ontwerp

Het ontwerp is belangrijk voor de visuele aantrekkingskracht en helpt uw leeftijdsdoelgroep zich te identificeren met uw website of app. Het ontwerp ondersteunt de content en gebruiksvriendelijkheid.

Geschikte content

Geschikte content voor de leeftijdsdoelgroep zorgt ervoor dat de content overeenkomt met de cognitieve ontwikkeling van het kind. Deze biedt net genoeg uitdagingen om kinderen geïnteresseerd te houden, terwijl ze tegelijkertijd voldoende positieve feedback krijgen.

Externe motivatie

Externe motivatie is belangrijk voor kinderen, omdat ze digitale media voornamelijk gebruiken voor entertainment. Een website of app die kinderen niet prikkelt is snel niet meer interessant.

Gebruiksvriendelijkheid

Gebruiksvriendelijkheid zorgt ervoor dat kinderen een website of app intuïtief kunnen gebruiken. Digitale media die niet tegemoet komen aan de capaciteiten en verwachtingen van de leeftijdsdoelgroep, zal nooit haar volledige potentieel benutten.