Samen van het eerste idee naar een gevalideerd concept

Strategie en concept, focusgroepen, brainstormsessies

UX onderzoek voor Instruct UX onderzoek voor Instruct Brainstormsessie met Instruct Wordcloud van resultaten UX onderzoek

“UXkids doet zeer gedegen onderzoek en legt resultaten in goed leesbare rapporten vast. Wij ervaren de samenwerking als zeer prettig, mede door het enthousiasme dat het team uitstraalt en de expertise die ze hebben.”

Wim Dommerholt, Productmanager bij Instruct

Interaction design voor Instruct

Het project in het kort

Instruct specialiseert zich op het gebied van digitale vaardigheden. Echter sluit de methode AaBeeCee, niet meer optimaal aan bij de wensen en behoeften van het basisonderwijs.

Voor dit project gaf UXkids antwoord op de vraag hoe Instruct zich het beste opnieuw kan positioneren als ‘dé onderwijsspecialist op het gebied van digitale vaardigheden’. De gebruikers, leerkrachten en leerlingen, stonden tijdens de ontwikkeling van het concept centraal. Om die reden werden deze groepen tijdens het gehele traject nauw betrokken door middel van focusgroepen.

UXkids was niet alleen betrokken bij het kwalitatief onderzoek, maar ook verantwoordelijk voor het gehele concept ontwikkelingstraject. Samen met toekomstige gebruikers en Instruct schreven en valideerde we de visie voor het nieuwe concept.