Een gebruiksvriendelijke app voor een kinderlach

Strategie en concept, user persona’s, focusgroepen, brainstormsessies

Brainstormsessie met CliniClowns UX onderzoek voor CliniClowns Brainstormsessie met CliniClowns UX onderzoek voor CliniClowns

“UXKids heeft fantastische inzichten gegeven in de wensen en eisen van onze doelgroep. We zijn onderdelen van de app echt anders gaan bouwen. Aangezien we met zieke en gehandicapte kinderen werken vereist een onderzoek hierbij toch bepaalde kennis en kunde!"

Victor van der Veen, Online Project Manager

User Persona's voor CliniClowns UX onderzoek voor CliniClowns
Download de case study als PDF

Het project in het kort

We zijn trots op onze bijdrage aan de toekomstige CliniClowns app; een app welke als doel heeft om het contact tussen de clown en het kind op een leuke, makkelijke en intuïtieve manier online te faciliteren.

Door middel van focusgroepen en interviews met chronisch zieke, lichamelijk en meervoudig beperkte kinderen, ouders en clowns heeft UXkids de wensen en behoeften van de brede doelgroep inzichtelijk gemaakt. User persona's hebben ervoor gezorgd dat de verschillende gebruikersgroepen een gezicht hebben gekregen. Hierdoor kunnen wij garanderen dat de features van de nieuwe app zullen aansluiten bij de doelgroep.