Muiswerk - Een kind- en gebruiksvriendelijk dashboard voor het voortgezet onderwijs

Strategie en concept, focusgroepen, user tests, wireframes, grafisch ontwerp

Kick-off Kick-off User persona

”UXkids onderscheidt zich van andere partijen door hun brede kennis van het onderwijs.

Dit zorgde ervoor dat wij vanaf het begin van het project dezelfde taal spraken en dat is essentieel om elkaar voor de volle honderd procent te begrijpen.

Wij ervaren UXkids als zeer plezierig en flexibel in de omgang. Ze doorgrondden onze applicatie razendsnel en ze weten deze complexe wereld op een indrukwekkende manier te versimpelen.”

Bram van Tongeren, Directeur bij Muiswerk

Muiswerk onderzoek
Download de case study als PDF

Het project in het kort

Door de samenwerking met Muiswerk verbreedt UXkids haar expertisegebied naar kinderen in het voortgezet onderwijs.

Op basis van een gebruikersgerichte aanpak wil Muiswerk haar online oefenplatform naar een hoger niveau tillen. Hierbij staat het ontwerpen van een kind- en gebruiksvriendelijk, schaalbaar en toekomstbestendig dashboard voor zowel leerlingen als docenten centraal. Ook een nieuwe look en feel met een vernieuwde, frisse uitstraling maken deel uit van dit project.

UXkids is verantwoordelijk voor (1) het plannen en uitvoeren van onderzoek op scholen en (2) het vertalen van inzichten en ideeën, van zowel gebruikers als Muiswerk, naar een nieuw concept en interactie ontwerp. Daarnaast (3) verzorgt UXkids in samenwerking met een van haar partners het grafische ontwerp.