NOS Jeugdjournaal - Altijd bij de tijd en dichtbij de doelgroep

Workshop, Strategie en concept

Workshop met NOS Jeugdjournaal projectteam Workshop met NOS Jeugdjournaal projectteam Workshop met NOS Jeugdjournaal projectteam

UXKids is uitstekend thuis in de wereld van kinderen en technologie.

Dit is een zeldzame combinatie die voor NOS Jeugdjournaal alleen maar belangrijker wordt. Samen met UXKids heeft NOS Jeugdjournaal daarom een strategische richting uitgestippeld. Met deze uitgangspunten kunnen wij ervoor zorgen dat kinderen ook in de toekomst op een spelende manier de wereld ontdekken via de websites en apps van NOS Jeugdjournaal.”

Tom van den Broek, Head of Product

Workshop met NOS Jeugdjournaal projectteam

Het project in het kort

Het NOS Jeugdjournaal is een nieuwsprogramma van de NOS dat zich richt op kinderen van 9 t/m 12 jaar. In 2016 is de jeugdjournaal app ontwikkeld en is de NOS jeugdjournaal website vernieuwd. De NOS vindt het erg belangrijk om bij de tijd en vooral dichtbij de doelgroep te blijven om zo, ook in de (nabije) toekomst, aan hun wensen en verwachtingen te blijven voldoen.

UXkids is vanwege haar expertise en ervaring met kids gevraagd om een workshop te leiden. Het doel van deze workshop was (1) het in kaart brengen van de wensen en ideeën binnen het team, (2) het ontdekken van nieuwe kansen en (3) het bepalen van de volgende stappen voor het NOS Jeugdjournaal. UXkids heeft na de workshop van een dag een verslag geschreven en een follow-up sessie geleidt.