UXkids creërt bijzondere digitale ervaringen voor kinderen.

Wij maken uw digitale content:

  • kindvriendelijk
  • uitdagend
  • toegankelijk
  • intuïtief
  • leeftijdsgeschikt

Hoe? Door kinderen te betrekken bij elke stap van het Child-Centered Design proces.

"Prachtig om te zien dat er een UX onderzoeksbureau is opgestaan dat zich specialiseert in user experience design voor kinderen."

Niels Schultz, Head of Product bij Squla

Strategie & Concept

Strategie & Concept

Een duidelijke strategie is het startpunt voor een succesvol product. Wij helpen u bij het verzamelen, prioriteren en valideren van uw ideeën op basis van de wensen, behoeften en mogelijkheden van uw gebruikers. Samen zorgen wij voor een concept dat aansluit en een product dat geliefd is bij kinderen, gewaardeerd wordt door ouders en een toegevoegde waarde heeft voor docenten.

Creatie & Herontwerp

Creatie & Herontwerp

Wij geven inzicht in uw gebruikers en helpen bij het maken van onderbouwde ontwerpbeslissingen. Daarnaast brengen wij onze kennis ook in de praktijk door de vertaalslag te maken van concept naar ontwerp. Denk hierbij aan User flows, Wireframes, klikbare Prototypes en het grafische ontwerp. Op deze manier waarborgen wij de kind- en gebruiksbriendelijkheid van uw product vanaf het eerste idee tot en met het laatste ‘puntje op de i’.

Optimalisatie

Optimalisatie

Organisaties en technologieën veranderen, maar ook gebruikers veranderen. Blijf daarom uw gebruikers betrekken en uw product continu optimaliseren. Wij helpen u bij het definiëren van realistische doelstellingen, het stellen van de juiste prioriteiten en het stellen van de juiste vragen. UXkids geeft concrete aanbevelingen voor optimalisatie zodat u uw concurrentie altijd een stap vooruit blijft.

User Testing

User Testing

In een user test observeren en interviewen we kinderen terwijl ze gebruik maken van uw product. Kinderen hebben vaak niet de capaciteit om hun gedachten nauwkeurig te verwoorden. Het interviewen van kinderen vergt geduld, ervaring en kennis van de leeftijdsdoelgroep. UXkids combineert deze vaardigheden met een objectieve kijk op uw project. Wij helpen u prototypes of uw eindproduct te verifiëren.

Focusgroepen

Focusgroepen

Focusgroepen brengen verschillende gedachten over een onderwerp of vraag samen. Met deze creatieve techniek stimuleren we kinderen om hun ideeën, verwachtingen en hun zorgen over uw productidee of concept te delen. Wij helpen u echt te luisteren naar uw doelgroep en kinderen te betrekken bij uw ontwerpproces.

Interviews

Interviews

Tijdens een kwalitatief interview verzamelen we tijdens één-op-één gesprekken inzichten in de wensen, behoeften, zorgen, mogelijkheden en gewoontes van de doelgroep. Naast kinderen interviewen wij ook regelmatig ouders en leerkrachten, aangezien zij vaak een grote rol spelen in het mediagebruik van het kind.

Objectief advies

Objectief advies

Als externe partij hebben we een onafhankelijke en objectieve kijk op uw project. Als Child-Centered design experts kunnen wij u helpen weloverwogen ontwerpbeslissingen te nemen, ontwerpfouten te voorkomen en te beslissen wanneer UX onderzoek nodig is. Wij sluiten ons aan bij het productteam en waarborgen de UX voor jonge gebruikers.

Workshops

Workshops

Afgelopen jaren heeft UXkids veel kennis opgedaan over kinderen en digitale media. Deze kennis delen wij graag met u door middel van workshops. Voorbeelden van workshops die wij aanbieden zijn: 'UX do’s and dont’s for kids' en 'Breng je doelgroep in kaart met user persona’s'. Ook leiden wij brainstormsessies voor bijvoorbeeld het uitwerken van een idee, het opstarten van een project en het bedenken van structuur voor een nieuw project.

UXkids Clubmiddagen

UXkids Clubmiddagen

Op elke laatste woensdag van de maand nodigen wij kids (5 -12 jaar) van de UXkids Club uit om samen met ons naar leuke apps en websites te kijken. De clubmiddagen zijn een laagdrempelige manier om in contact te komen met uw gebruikersgroep. Heeft u een vraag aan de doelgroep? U bent van harte welkom. Wij kunnen één vraag behandelen, maar ook de gehele clubmiddag op uw onderwerp inrichten.